Pokiaľ do nášho interiéru hľadáme z hľadiska materiálu prevedenie, ktoré by bolo skutočne atraktívne a trendové, potom sa musíme orientovať na sklo. Sklenené prvky sú v interiéri stále žiadanejšie a v súčasnosti predstavujú skutočne rôzne formy, kedy sa k populárnym radia napríklad sklenené dvere cena LMmont. A práve pri tejto zaujímavej možnosti v podobe sklenených dverí v tomto článku zostaneme.

S dverami sa viaže v prvom rade praktická stránka a teda ich funkčné využitie. Lenže pokiaľ je ich výsadou takisto štýlový dizajn, je to určite plus, pretože v takom prípade majú schopnosť vizuálne obohatiť svoje okolie. V prípade skla sú ich estetické vlastnosti viditeľné a oceniteľné už voľným okom. Sú to však aj ďalšie originálne vizuálne stránky, ktoré u tohto typu dverí stoja za zmienku.

sklenené dvere1

  • A to konkrétnejšie schopnosť skla opticky zväčšiť priestor a dodať mu ľahkosť.
  • Bezkonkurenčnou výhodou takýchto dverí je ale najmä fakt, že dokážu prepúšťať prirodzené svetlo a šíriť ho do miestnosti.

moderný interiér

Vďaka zmieneným vlastnostiam tak dodajú svetlo napríklad aj tam, kde chýbajú okná. Priestrannosť zasa do miest, ktoré sú rozmerovo menšie či zapratané. Prakticky takýmto spôsobom dokážeme rozdeliť miestnosti s tým, že im nebude chýbať zdravé svetlo, vzdušnosť a voľnosť. Voľnosť, respektíve úspora miesta hlavne za predpokladu, ak sa rozhodneme pre typ sklenených dverí s posuvným otváraním. Vhodné ale dokážu byť aj do kúpeľne, pretože si ľahko poriadia s vlhkosťou či parou.

https://youtu.be/ChN_A2t7jcQ

Je tu však ešte jeden faktor, ktorý určite budí pozornosť. Ako je to s bezpečnosťou týchto dverí?

Totiž sklo si spájame s eleganciou, ale určitou krehkosťou a labilnosťou. Práve preto sa v daných prípadoch používa bezpečnostné kalené sklo, ktorému pri bežnom používaní prakticky nehrozí poškodenie či rozbitie. V prípade možného rozbitia sa takéto upravené sklo rozsype na malé časti, respektíve nezostanú po ňom ostré a veľké črepy, ktoré by mohli spôsobiť zranenie.